Частна професионална гимназия "Банкер"

Дипломиране Випуск`2014

По традиция, вече 20 години от създаването на училището през 1994 г., ежегодно около датата първи юли тържествено се закрива изминалата учебна година, връчват се дипломите на випускниците и свидетелствата на „подгответата” от 8 клас.

Днес, както и миналата година, наш гостоприемен домакин е ВУЗФ, с което ни свързват  ползотворно партньорство и в което продължават своето обучение в българската бакалавърска програма много ученици от гимназия „Банкер”, както и в бакалавърската и магистърската програма на CityUniversityofSheffield.

Обръщение към Випуск`2014 на ст.н.с.д-р Николина Ненова:

„Мили мои абитуриенти,

Настъпи очаквания от 5 години момент – получаване на дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация т.е. документи за зрелост, които удостоверяват, че сте завършили училището. Но това не е така – училището на живота започва с първата глътка въздух, продължава цял живот и завършва с последния дъх на човека. Днес приключва  един много важен етап – вие прекрачвате условната граница между детството и зрелостта, но истинската битка предстои –  и всички се се надяваме  да се докажете като успешни и отговорни хора.

Стартирахте 19 човека, но само 17 стигнахте до днешния радостен ден . Убедена съм, че разбирате трепета и вълнението на  вашите родители, инвестирали във вашето образование и бъдещо успешно кариерно развитие. Засега оправдавате надеждите им и твърдо вярвам, че ще отговорите адекватно на очакванията им да бъдете не само успешни, но и достойни хора.

Обичайте приятелите си и човека до себе си, но не забравяйте и уважавайте родителите си, които ви създадоха условия да постигате мечтите си, пренебрегвайки някои свои желания и нужди в името на вашето образование. Намерете най-добрия начин да им покажете своята обич и признателност, както го показахте на любимите си преподаватели на абитуриентския  бал.

Искрено се надявам, че през тези 5 години в „Банкер” сте били истински щастливи. Всъщност не мястото прави щастието, а хората. Ако не беше този преподавателски екип, тези прекрасни преподаватели, в гимназия „Банкер” нямаше да бъде същото. Затова помнете тези, които ви дадоха не само знания и умения, а много повече – дадоха ви обич, отнасяха се с уважение към вашата крехка възраст и приемаха вашите „пуберски щуротии” със строгост, но и с родителска снизходителност. Всъщност, ние не само ви дадохме, но и получихме много от вас.

Най-голямата награда за усилията на преподавателския екип са вашите успехи. Искрено се надявам, че и вие ще спазите дългогодишната традиция – 100% прием и успешен старт във висшето образование, още по-успешен финал и главоломно кариерно развитие. В която и точка на света да се намирате, където и да сте – бъдете достойни и горди българи и  не забравяйте, че сте „банкерчета”. Обичайте България, но ви пожелавам да живеете в такива времена, че да знаете защо я обичате!!! „

Споделяне: Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page
tags:

0Отговори заДипломиране Випуск`2014"

Съобщение

Sponsors