Частна професионална гимназия "Банкер"

Димо Георгиев – Випуск`2010

Към момента работя в България Ер като специалист продажби в отдел “Чартърни и Ad-hoc полети”. В същото време имам регистрирана фирма в Англия, която се занимава с търговия, която ръководя самостоятелно. В България Ер работя предимно с Европа, но обслужвам и големи клиенти в Русия, като работата е свързана с оферти за големи агенции (чуждестранни) и заможни бизнес клиенти, които искат да наемат нашия ВИП самолет. Отделно се занимавам с анализи на пазара и конкурентоспособността. За авиокомпанията няма да пиша нищо, тъй като е ясно на повечето, които ще прочетат тези изречения – това е националния превозвач на България. Дотук това е първата работа която работя на трудов договор, но по пътя си съм преминал през много други стажове и работи, които са доста “по-различни” от това, с което се занимавам вмомента. Моя път започва през 2005, когато съм приет в Частна Професионална Гимназия “Банкер” и прекарвам там 5 прекрасни години, които ми даряват не само хубави спомени и моменти, с едни незабравими за мен хора, но и също така много знания, умения и качества.

Банкер ме подготви напълно за висшето ми образование, което завърших  в Англия, в университета “Royal Holloway, University of London”, където учих Мениджмънт. Почти всеки един предмет го бях учил през времето прекарано тук, в гимназията – икономика, финанси, счетоводство, мениджмънт и т.н. Благодарение на ЧПГ “Банкер” аз бях напълно подготвен за това, което ме очакваше в Англия, като образование. През 3те години там, благодарение на придобитите знания и добрата основа, преди това в гимназията успешно работих в брокерска застрахователна фирма, в небезисвестното “City of London”. Фирмата се казва Asset Underwriting Ltd. и прекарах там 6 месеца трудов стаж по време на последната ми година от университета, като бях анализатор и консултант на изпълнителния директор. Преди това работих в голф клуб („Wentworth“) и като помощник управител в ресторантьорската верига „Nando’s Restaurants”.

Напуснах „Asset Underwriting”, за да започна стаж за лятото на 2013г. в “PricewaterhouseCoopers”, в отдел “Данъци”. Възможността да извървя целия този път и да работя в сърцето на Лондон – Ситито и за най-голямата счетоводна и одиторска компания – PWC, бе възможно само и единствено благодарение на основата – Частна Професионална Гимназия “Банкер”… И уменията, знанията и качествата, които ми даде тя.

Базирайки се на написаното по-горе бих препоръчал на всеки млад  бъдещ банкер, бизнесмен  или .. на всеки човек с високи цели в живота, да стане част от това невероятно пътешествие, което “Банкер” е дало на мен лично и е готово да даде.

С много обич и най-сърдечни благодарности,

Димо Георгиев,

бившо банкерче :)

Dimo Georgiev

Димо Георгиев България Ер - “Чартърни и Ad-hoc полети”.

Sponsors